De historie van

Mannenensemble Yaron

Mannenensemble Yaron

Opgericht in 2020

Verschillende achtergronden

Wij zijn mannenensemble Yaron en wij zijn gepassioneerde mannen die zich richten op het zingen van christelijke muziek. Alle zangers hebben een verschillende achtergrond en komen uit verschillende kerken, maar we delen dezelfde liefde voor God en muziek. Samen oefenen we regelmatig en treden we op bij diverse evenementen, van kerkdiensten tot klassieke concerten.

Juiste sfeer

Onze kracht ligt in onze harmonieuze stemmen, onze verstaanbaarheid en onze passie voor het verspreiden van het evangelie door middel van muziek. We vinden het belangrijk om de boodschap van de liederen die we zingen op een emotionele en betekenisvolle manier over te brengen. Daarom streven we er altijd naar om de juiste sfeer te creëren, waarbij het publiek wordt aangemoedigd om mee te zingen om zo God te loven en te prijzen.

Kerkdiensten en concerten

Inmiddels worden we regelmatig gevraagd voor optredens in het hele land, tijdens kerkdiensten, zangdiensten en concerten. Voor ons gaat het niet om roem of erkenning, het belangrijkste vinden we het delen van ons geloof en het verspreiden van de hoop en liefde door Christus ons gegeven, door middel van muziek.

Live horen

Of je een trouwe kerkganger bent of gewoon houdt van mooie muziek, wij denken dat mannenensemble Yaron de moeite waard is om live te zien en te horen. Onze stemmen zullen je raken en we hopen dat we je kunnen inspireren door onze passie en toewijding aan ons geloof in God.

Leden

1e Tenor:

Joost Korpershoek
Willem-Jan Korteland
Gerco Luitjes
Jelle Meeuse

2e Tenor:

Roel Arends
Pieter van Dijkhuizen
Wouter Imminkhuizen
Kees Mastenbroek

Bariton

Gert van Dijkhuizen
Bas-Jan Oskam
Hans Veenvliet

Bas

Gerben van Bennekom
Johan Bos
Wessel Stomphorst
Maarten Verwoerd

Opgericht in 2020

Wij zijn in 2020 gestart als mannenensemble Yaron. Het idee ontstond bij een aantal mannen om een ensemble op te richten. Ineke Bos is daarbij een verbindende factor geweest en heeft een aantal mannen gevraagd om mee te zingen. Na een paar keer samen gezongen te hebben, besloten we om officieel een ensemble te vormen.

We begonnen met oefenen en ons repertoire uit te breiden. Het was soms lastig om allemaal tegelijkertijd te kunnen repeteren vanwege de COVID-19 pandemie, maar we lieten ons niet ontmoedigen en vonden manieren om elkaar toch te kunnen blijven zien en samen te zingen.

Al snel kregen we de kans om op te treden bij lokale kerkdiensten. We vonden het fantastisch om onze stemmen te kunnen laten horen en om onze passie voor God en muziek te delen met anderen.

Sindsdien zijn we als ensemble alleen maar gegroeid en hebben we ons repertoire verder uitgebreid. We blijven streven naar perfectie en willen onze boodschap van hoop en liefde blijven verspreiden door middel van onze muziek.

We zijn ontzettend dankbaar voor de steun van onze omgeving en de kansen die we hebben gekregen om op te treden. We hopen nog vele jaren samen te kunnen zingen als mannenensemble.

Tijdlijn

2020

Start

Op 26 februari 2020 is Yaron opgericht. De naam was snel bedacht en vastgelegd. Muziekstukken aangeschaft en vol goede moed van start met studeren en repeteren.

2021

Covid

Covid 19 deed in 2020 zijn intrede en gooide een hoop evenementen op de kop. We hebben in dit jaar aan 2 optredens mee kunnen werken.

2022

Concerten

Alles werd vrijgegeven en we konden eindelijk aan concerten meedoen en kerkdiensten bijwonen.

2023

Eigen concert

Dit jaar hebben we ons eerste eigen concert gegeven op 27 mei in de hervormde Kerk van Scherpenzeel. Meerdere concerten staan op de planning. Het eerste jaar met een vol programma.

2024

CD Release

Op 14 februari is onze eerste cd gelanceerd op alle belangrijke muziekkanalen. Ook zijn er video’s opgenomen en op YouTube geplaatst. We kijken dit jaar weer uit naar mooie concerten waaronder een eigen kerstconcert op 20 december in de Oude Kerk van Zeist. 

Bestuur van Yaron

Gerco Luitjes
Secretaris
Roel Arends
Penningmeester
Johan Bos
Voorzitter

uitnodiging

Wij willen jou van harte uitnodigen om te komen luisteren naar ons . We treden regelmatig op bij diverse evenementen, van kerkdiensten tot concerten. We zijn altijd blij om nieuwe mensen te ontmoeten en onze passie met hen te delen.
houd dan onze website en sociale media in de gaten voor aankomende evenementen.
We hopen je snel te ontmoeten en onze muziek met je te delen.
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Vul hieronder jouw emailadres in en blijf zo op de hoogte van alle concerten, veranderingen en releases.